18.2.2012

Kylmasta lampimaan

Jenkkilan puolella mentiin heti San Diegoon jossa Juhanin varaama lonkkari odotti noutajaansa. Saatiin hyvin tuntumaa kaupunkiin kun etsittiin teollisuusaluetta jossa longbordeja ja skeittilautoja valittava varasto sijaitsi. Juhani oli innoissaan kun pikkupoika jouluna tasta eteenpain se onkin sitten vaan potkutellut ja mie koittanu pysyy perassa. Yhdeks paivaks vuokrasin pyoran etta voidaan yhdessa liikkua. San Diego on ihana kaupunki! Kaunista, siistia ja paljon tekemista ja nakemista. Kaytiin mm. Balboa puistossa jossa oli erittain hyva luonnontiteellinen museo 3D dokumentteineen. Satamassa ihasteltiin isoa lentotukialusta ja Red Bullin rakentamaa isoa hyppyria josta jonkun oli maara hypata uutena vuotena moottoripyoralla lahdelman yli. Taas naita maailmanennatysjuttuja. Me ei sita kuitenkaan oltu nakemassa kun tyhmasti paatimme menna viettamaan uutta vuotta Los Angelesiin.



Parit kruiserit

Varattiin hotelli ihan Losin ytimesta Main Streetilta mutta paikka ei ihan vastannu meidan odotuksia. Uutena vuotena paikalliset oli ilmeisesti lahteny pois ja jaljelle oli jaaneet vain kodittomat joita kaduilla hilluikin aika lailla. Main Street vaikutti kurjemmalta kuin yksikaan Mexicon katu! Losin keskusta ei muutenkaan ollut mikaan ihana paikka joten muutimme lansi Hollywoodiin Banana Bungalowiin jossa elamaa lopultakin alkoi olla. Hostellissa oli joka illalle jotakin ohjelmaa kuten ilmainen BBQ ja stand uppia ilmaisine kaljoineen! Ilman tata hostellia olis koko Losista jaany tosi huono kuva. Walk of famelta en ottanut yhtakaan valokuvaa!  Oli sen verran kova pettymys. En tieda oikein mita kuvittelin siella olevan mutta todellisuudessa ei ainakaan mitaan hienoo! Uusi Vuosi meni kaupungilla pyoriessa. Kaytiin Santa Monikan satamassa mutta siella oli tosi kylma eika ilotulituksiakaan nakynyt sumun takia. Uuden vuoden aikaan Losissa ajoi jatkuvasti halytysajoneuvoja ja Hesarista selvisi, ettajoku  tuhopalttaja oli sytyttanyt yhteensa 40 tulipaloa ympari Hollywoodia. Jim Morrisonin kotitalokin meni.

Mexicossa tein tarkean paatoksen reissusuunnitelmien suhteen. Vaihtoehtoina oli jatkaa matkaa Juhanin kanssa kylmassa jenkkilassa tai vaihtaa mannerta Aasian puolelle tropiikin lampoon. Valitsin tietenkin tropiikin! Eika matka jatkuisi suinkaan yksin vaan Thaimaassa odottaisivat Jenna ja Anna joiden kanssa voisin jatkaa matkaani siihen asti kunnes kevat saapuisi Suomeen. Olin viettanyt Juhanin kanssa kahdestaan viimeiset 3 kuukautta joten hyvastit oli vaikea jattaa. Tavattaisiin seuraavana kerran sitten Suomessa parin kuukauden paasta. Haikeista hyvastista huolimatta mielta lammitti kuitenkin tieto siita, etta paasen vihdoin takaisin Thaimaan lampoon!

Kalaa ja kalmareita
Lensin siis yksin Bangkokkiin ja odottelin kentalla Helsingista saapuvaa Annaa. Lahettiin seuraavana paivana Krabille ja loydettiin Jenna joka oli reissannut Thaimaassa jo kuukauden. Ao Nangista vuokrattiin kajakki ja melottiin Tonsain rannalle katsomaan lihaksikkaita kiipeilijoita. Heti seuraavana paivana lahettiin rauhallisempaan paikkaan Koh Lipelle jossa otettiin aurinkoa, kaytiin hieronnoissa syotiin paljon hyvaa sea foodia ja mie sairastuin pakolliseen thaikkuripuliin. Meinas muuten reissusuunnitelmat saada mielenkiintoisia kaanteita kun tutustuttiin eraaseen jenkkimieheen joka yritti kovasti saada meita asumaan hanen purjeveneelleen. Menin snorklaamaan siihen purjeveneen luo niin kauas rannasta etta oli pakko nousta veneen kannelle lepaamaan. Eikohan sitten valittomasti nouse kauhee myrsky eika sitten enaa ainakaan pystyny uimaan takas rantaan. Olin jumissa siella veneessa aika kauan kunnes aallot hellitti ja ukko heitti miut pikkuveneella rantaan. Tyypilla on profiili couch surffing sivuilla ja reissaajat oikeesti punkkaa sen veneessa. Oltas saatu asuu kuukaus purjeveneessa ilmasiks mukaan lukien ruuat ja juomat ja oltas paasty purjehtien Malesiaan. Diili oli liian hyva ollakseen totta ja ukko liian yli-innokas joten ei tehty diilia. Lahettiin speed boutilla Malesian Langawille. Matka olikin mielenkiintoinen silla allokkoa oli jonkun verran ja vene pomppi ihan kunnolla niin etta oltiin kaikki ihan mustelmilla! Eika matkaa helpottanut yhtaan miun thaikkuripuli. Muutamat yrjat piti mereen heittaa sillon kun vene pysahty tankkaamaan kesken matkan.

Sky Britge
Langawilla mentiin condolihisseilla Machinchang vuorille kattelemaan maisemia ja kaytiin myos vuoren paalla luikertelevalla sillalla joka riippui 100 metrin korkeudessa yhden maston varassa. Alhaalla kaytiin myos vesiputouksella mutta se ei ollut mitenkaan erikoinen. Malesiassa oli tarkotus paasta jatkamaan rantaelamaa, kayda ehka trekkaamassa viidakossa ja menna itapuolisille saarille mutta ei oltu otettu huomioon sita etta oli monsuuniaika. Kukaan ei suositellu meita toteuttamaan mitaan edellamainituista joten Langawin jalkeen lahdettiin Kuala Lumpuriin josta lennettaisiin Sumatralle. Muille pikkureissajille tiedoksi, etta jos ei halua lennella niin Langawilta kannattaa menna Penangiin josta paasee speedboutilla Sumatralle. Me tajuttiin taa vaihtoehto vahan liian myohaan mutta tulipahan kaytya taas Kuala Lumpurissa. Tytot ei olleet kayneet Kualassa aikaisemmin pyorimassa joten ne ravas kaupungilla ja mie otin 5 tunnin nettisessioita, halvalla kun sai.

Nyt kirjottelen Singaporesta kun on ilmanen netti hostellissa. Muuten ei oikein saa itteaan kirjottamaan mitaan. Jenkeista ostin oman lapparin mutta pistin sen Juhanin mukana Suomeen. Oli sen verran kallis vempain etten uskaltanu sita Aasiaan ottaa. Seuraavalla kerralla raapustan juttua pelkastaan Indonesiasta ja sieltahan juttua sitten riittaa! Termos!


1 kommentti: